مقالات

خرید + فروش + قیمت یوبوت

بلوک یوبوت یکی از محصولات نسبتا جدید در صنعت ساختمان ایران است که در کمتر از یک دهه گذشته جایگاه ویژه‌ای در این صنعت پیدا کرده است. در اجرای سقف‌های یوبوت از بلوک‌های پلاستیکی یوبوت استفاده می‌شود. بلوک‌های یوبوت در انواع مختلف یوبوت اصلاح شده، یوبوت یونولیتی (کانتراس)، یوبوت پلی اتیلنی (شاردِک) و یوبوت‌های بادی تولید و به فروش می‌رسد. باتوجه به افزایش اجرای سقف‌های یوبوت، خرید و فروش قالب یوبوت نیز رونق پیدا کرده است و چندین تولیدکننده در این زمینه در حال فعالیت هستند. آشنایی با انواع بلوک‌های یوبوت، مزیت‌ها و شرایط خرید و فروش آن‌ها موضوعی است که در این مقاله سعی شده تا به طور کامل بررسی شود. همچنین تمامی عوامل موثر بر قیمت یوبوت در این مقاله بیان شده است.

تاریخچه سقف یوبوت

استفاده از دال های مجوف بتنی در ساختمان ها قدمتی بسیار طولانی دارد و حتی نمونه هایی از این سقف ها با قدمتی در حدود بیش از ۵۰ سال در ایران استفاده شده است. نمونه های مدرن دال های مجوف که با عنوان دال مجوف دوپوش شناخته می شود ابتدا در سال ۱۹۹۷ در کشور سوئیس با نام تجاری کوبیاکس cobiax تولید گردید. تولیدات شرکت مذکور به صورت قالب های ماندگار کروی داخل دال صورت می پذیرد.

در سال ۲۰۰۲ شرکت دالی فرم ایتالیا Daliform اقدام به تغییر در فرم و مدل تولید قالب های ماندگار داده و آنها را با نام تجاری یوبوت U-boot روانه بازار نمود. قالب های تولیدی شرکت دالی فرم در سال ۱۳۸۷ وارد ایران شده و در همان سالها ساختمان هایی مبتنی بر سیستم دال مجوف این شرکت در ایران ساخته شد.

انواع یوبوت

یوبوت پلی استایرنی (کانتراس)

یوبوت­های پلی استایرنی (یونولیتی) که با ابعاد 52*52 در ارتفاع­های مختلف تولید می­شود و به علت توپر بودن بتن درون آن نفوذ نمی­کند. مشکل اصلی در این مدل یوبوت­ها، حجیم بودن آن و در نتیجه هزینه بالای حمل و نقل آن است. همچنین به علت قیمت بالای فوم، قیمت تمام شده این محصول نیز نسبت به سایر یوبوت­های تولیدی به صرفه نخواهد بود. قالب های ماندگار کانتراس ترکیبی کامپوزیتی با هسته میانی از جنس EPS و صفحات پلاستیکی و نگهدارنده ها و پایه هایی از جنس PP است که به جهت استفاده قالب ماندگار توپر درآن مزایای فنی و اجرایی فراوانی نسبت به سایر قالب های ماندگار ایجاد کرده است.

یوبوت اصلاح شده (بادی)

یکی دیگر از انواع یوبوت‌های تولیدی، یوبوت­های اصلاح شده (یوبوت بادی) است که با ابعاد 30*30 و در ارتفاع­های مختلف به صورت یک تکه تولید می­شود. در این نوع از یوبوت نیز هزینه حمل بسیار زیاد مشتری می­بایست پرداخت نماید. در عین حال به علت ابعاد غیر بهینه آن حجم بتن ریزی آن نیز بیشتر از سایر یوبوت­های موجود در بازار است. تولید این نوع قالب ها به صورت بادی بوده و هزینه تولید کمتری نسبت به قالب های تک و دوبل تزریقی خواهند داشت.

شاردِک

سقف‌های مجوف بلوک پلی‌اتیلن (شاردِک)، دارای دو لایه شبکه آرماتور می باشدکه در لایه بالا و پایین دال و به‌طور گسترده قرار می‌گیرد و حدفاصل این دولایه با بلوک‌های شار از جنس پلی‌اتیلن همراه با مفتول‌های فولادی، پرشده است. فوم پلی‌اتیلن با مواد گرانول پلی‌اتیلن 020 و 2-3% بی‌کربنات تولید و سپس در قطعات مختلف (بر اساس نیاز و طراحی انجام‌گرفته) برش داده می‌شود. فوم پلی‌اتیلن ترکیبی است از پلی‌اتیلن فشرده و حباب‌های ریز هوا که به دلیل داشتن خاصیت تراکم سلول بهترین ایزولاسیون و عالی‌ترین عایق برودت، حرارت، رطوبت و صدا است. پلی فوم در دمای 40- تا 90+ درجه سانتی‌گراد قابل‌استفاده بوده و در مقابل عوامل مخرب شیمیایی و فرساینده محیطی مقاوم بوده و ضد رطوبت می‌باشد و از نفوذ آب جلوگیری می‌نماید.

مفتول فولادی به‌صورت شاخه باضخامت 4.5 میلی‌متر و بدون آج تولیدشده و باخم کاری و نقطه‌جوش به‌صورت شبکه مش ساخته‌شده و مابین بلوک‌های فوم پلی‌اتیلن جاسازی می‌شود. ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای مفتول‌های مورد استفاده، هیچ‌گونه نقش سازه‌ای در نظر گرفته نشده است و تنها نقش آن‌ها اتصال و ثابت نگه‌داشتن بلوک‌های پلی‌اتیلن در حین نصب و بتن‌ریزی سقف می‌باشد.

یوبوت دوبل

یوبوت دوبل یا دوتکه در حال حاضر پرفروش­ترین و مرغوب­ترین نوع از انواع یوبوت­های تولیدی در سطح کشور است. این نوع از یوبوت شامل دو قطعه پایه و درپوش است که در محل پروژه به یکدیگر مونتاژ می­گردد. ابعاد این نوع از یوبوت 52*52 با ارتفاع­های مختلف است. مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن بسته بودن قالب یوبوت از تمام جهات اجباری دانسته ودر بند 2 ضوابط 3-4 شماره 1-3-4 چنین بیان می کند:

  • قالب های یوبوت باید از جنس پلی پروپیلن تولید گردند.
  • قالب های U_BOOT باید به صورت احجام کاملا بسته از هر طرف تولید شوند تا از ورود بتن به داخل قالب جلو گیری به عمل آید.

شکل و ابعاد این قالب ها مشابه قالب‌های یوبوت تکی می‌باشد با این تفاوت که از دو تکه متصل روی هم (رویه و پایه) مورد استفاده قرار می گیرند. دو تکه بودن این قالب‌ها باعث می‌گردد حجم مورد نیاز در حمل و انبار کاهش یابد و در محل پروژه روی هم مونتاژ شده و استفاده شوند.

عوامل مؤثر در قیمت یوبوت

عوامل زیادی در فراز و فرود قیمت‌ یوبوت دخالت دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به: جنس مواد اولیه مورد استفاده در تولید، وزن یوبوت، سایز قالب، هزینه‌های تولید یوبوت و از همه مهمتر نرخ روز ارز اشاره نمود. در ادامه به تفصیل عوامل موثر بر قیمت انواع یوبوت را مورد بررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید:

اول: قیمت یوبوت بر اساس جنس

جنس مواد اولیه برای تولید یوبوت، تاثیر مستقیم بر قیمت نهایی آن می‌گذارد. در اکثر شرکت‌های تولیدی، از مواد ضایعاتی پلاستیک متفرقه برای تولید یوبوت استفاده می‌شود که در نهایت قیمت یوبوت برای مشتری اقتصادی شود. در شرکت مهندسی سازند با همکاری شرکت گنیدفیروزه از چندین متریال مختلف (پلاستیک) در تولید یوبوت استفاده می‌شود تا کیفیت یوبوت تولید شده بهترین حالت ممکن شود. براساس نوع مواد قیمت محصولات نیز متفاوت خواهد بود.

دوم: قیمت یوبوت بر اساس وزن قالب

در یک سایز مشخص از یوبوت با یک جنس مواد اولیه یکسان، یکی از عوامل مهم تاثیرگذار در قیمت نهایی یوبوت، وزن قالب است. به طور مثال قالب یوبوت 52 در 52 با ارتفاع 16 سانتیمتر (ضخامت سقف 30 سانتیمتر) که رایج‌ترین سایز یوبوت در بازار است، در شرکت‌های تولیدی با وزن‌های 1.5 تا 2.5 کیلوگرم بسته به نوع تیغه بندی و ضخامت پوسته قالب تولید می‌شود. این اختلاف وزن باعث افزایش کیفیت و عمر نهایی یوبوت نیز خواهد شد. لذا با توجه به این میزان از اختلاف وزن یک قطعه مشابه، قیمت یوبوت نیز متفاوت خواهد بود.

سوم: قیمت یوبوت بر اساس سایز

یکی از عوامل تأثیرگذار در قیمت یوبوت، سایز آن است. به طوری که هرچه سایز یوبوت بیشتر باشد، وزن قطعه بیشتر و همچنین هزینه تولید آن نیز بیشتر می‌باشد.

چهارم: قیمت یوبوت بر اساس هزینه‌های تولید

همانطور که در مورد سایز یوبوت گفته شد، یکی از عوامل مهم در قیمت نهایی محصول، هزینه‌های تولید است که براساس سایز قالب متفاوت است. هرچقدر سایز قالب یوبوت بیشتر باشد، هزینه تولید آن نیز بیشتر خواهد بود. شرکت مهندسی سازند با همکاری شرکت گنبد فیروه توانسته تا جای ممکن هزینه‌های تولید را سامان دهی و کاهش دهد تا قیمت نهایی محصول نیز برای خرید یوبوت کمتر شود.

پنجم: قیمت یوبوت بر اساس قیمت روز ارز

تغییرات نرخ ارز نیز با قیمت نهایی خرید و فروش یوبوت نسبت مستقیم دارد. به طوری که قیمت مواد اولیه پلاستیک براساس نرخ مواد پتروشیمی که وابسته به نرخ ارز است، تعیین می‌شود. لذا قیمت نهایی یوبوت نیز به این عامل بستگی دارد.

چرا قیمت قالب یوبوت از سال 1400 تا به امروز افزایش 50 الی 70 درصدی داشته است؟

افزایش چندین برابری قیمت ارز، عدم تامین مواد اولیه کافی و به موقع توسط پتروشیمی‌ها و همچنین افزایش هزینه‌های سرسام‌آور تولید از جمله عوامل موثر در افزایش قیمت یوبوت بوده است. هرچند قیمت یوبوت افزایش زیادی داشته است، ولی همچنان با توجه به مزایای سقف یوبوت، خرید و فروش یوبوت در بازار با برندهای مختلف انجام می‌شود.

قیمت سقف یوبوت

قیمت سقف یوبوت ذهن بسیاری از سازندگان را به خود مشغول کرده و مرتب در حال حساب کتاب هزینه‌های سقف یوبوت و مقایسه با سایر سقف‌ها هستند. اگر برای دهنه های بلند دنبال سیستم سازه و سقف مناسب می‌گردید حتما روی سیستم سازه‌ای تیر و دال مجوف مانند سقف یوبوت حساب کنید. در این شرایط، دیگر خبری از ستون‌های میانی و تیرهای با آویز زیاد نیست و این موضوع فقط قسمتی از سود ريالی شماست.

در ادامه برآوردی تقریبی در اختیار شما قرار داده شده است تا فولاد و بتن را به صورت تقریبی محاسبه نمایید. این محاسبات بصورت تقریبی است و هر پروژه شرایط خاص خود را دارد پس می تواند متفاوت باشد اما برای محاسبه سرانگشتی می‌توانید روی آن حساب کنید.

مصرف بتن و فولاد به عنوان 2 متریال مهم و مخارج اصلی در ساخت و ساز  به شمار می‌آید. مبنای محاسبه، از فونداسیون تا خرپشته با احتساب دیوار برشی نرمال در خاک تیپ 2 در تهران در نظر گرفته شده است.

فولاد: در متر مربع حدود 47 تا 50 کیلوگرم 

بتن: هر متر مربع حدود 48/0 تا 50/0 متر مکعب در متر مربع

همچنین هزینه خرید یوبوت به طور میانگین برای هرمترمربع سقف، 1.200.000 ریال (سال 1402) برآورد می‌گردد.

بهترین نوع قالب یوبوت از لحاظ قیمت

از نظر هزینه‌های اجرایی، حمل و نقل و بتن مصرفی بهترین نوع یوبوت، یوبوت دوبل حفره دار است. یوبوت‌های پلی استایرنی و یوبوت بادی به علت حجیم بودن، هزینه حمل زیادی را برای پروژه ایجاد می‌کند. همچنین یوبوت‌های بادی به علت ابعاد کوچک آن، میزان بتن مصرفی در آن نسبت به سایر یوبوت‌ها بیشتر است.

قیمت روز یوبوت

قیمت روز یوبوت همانطور که گفته شده به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت یوبوت شما می‌توانید لیست قیمت محصولات را از همین سایت دانلود نمایید و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان فروش شرکت تماس حاصل نمایید.  همچنین جهت اطلاع از آخرین شرایط خرید و فروش یوبوت با ما تماس بگیرید.

استعلام قیمت یوبوت

برای استعلام قیمت یوبوت شما کافیست با شماره موبایل 09135355046 و یا شماره‌های ثابت شرکت تماس حاصل نمایید تا در اسرع وقت از همکاران ما جواب استعلام با قیمت روز دریافت نمایید.

چرا شرکت مهندسی سازند

شرکت مهندسی سازند با همکاری شرکت گنبدفیروزه دارای بیش از یک دهه تجربه در زمینه تولید یوبوت و ارائه خدمات فروش به مشتریان محترم دارد. همچنین با تولید یوبوت دوبل حفره دار و ایجاد مزایای رقابتی در تلاش بر ایجاد رضایت و رفع معضلات اجرایی پروژه‌های یوبوت بوده است.

خرید یوبوت

مشاوره رایگان قبل از خرید + استعلام قیمت

هنگام خرید قالب یوبوت باید به این نکته توجه کنید که یوبوت را به‌عنوان یک قالب ماندگار و جز مصالح مصرفی در نظر گرفت. لذا در خرید این محصول می‌بایست با دقت تمامی شرایط درنظر گرفته شود. در واقع از طرفی هزینه‌ی زیاد برای آن با توجه به قرارگیری در میانه سقف، کار اشتباهی خواهد بود. از طرفی استفاده از یوبوت‌های بی‌کیفیت که در هنگام اجرا دچار شکستگی می‌شوند در نهایت باعث افزایش مصرف بتن و سنگین شدن سقف خواهد شد. لذا توصیه اکید می‌شود در هنگام خرید یوبوت به کیفیت محصول تولید شده دقت شود.

قیمت اجرای سقف یوبوت

قیمت اجرای سقف یوبوت وابسته به عوامل مختلفی همچون تعداد طبقات و متراژ اجرایی، نوع و قیمت قالب مورد استفاده، اجرت اجرا و… می باشد. از آنجایی که اجرای سقف یوبوت موجب کاهش مصرف مصالح، عدم نیاز به سقف های کاذب و … می گردد، می توان انتظار داشت که اجرای این سقف در دهانه های بزرگ و ابعاد زیاد نسبت به بسیاری از سقف های دیگر کاهش هزینه ها را در پی داشته باشد.

باتوجه به پارامترهایی که در بالا اشاره شد، قیمت اجرای سقف یوبوت برای پروژه­های مختلف براساس شرایط می­تواند متفاوت باشد. لذا آنچه ارائه می­شود مربوط به ساختمان­­های با ارتفاع معمول (3متر) است. قیمت‌های ارائه شده در پاییز 1402 می‌باشد.

قیمت دستمزد اجرای سقف یوبوت
منطقه
دسمتزد اجرای سقف یوبوت (ریال)
شمال ایران (مازندران، گلستان، گیلان و …)
3.500.000-4.000.000
مناطق مرکزی ایران (تهران، اصفهان و …)
3.000.000-3.500.000
شمال غرب ایران (تبریز و اردبیل و …)
2.500.000-3.000.000
جنوب ایران (بوشهر، بندرعباس و …)
3.500.000-4.000.000
شمال شرق ایران (مشهد و …)
3.000.000-3.500.000
جنوب غرب ایران (اهواز، آبادان و …)
3.500.000-4.000.000
جنوب شرق ایران (زاهدان، چابهار و …)
3.500.000-4.000.000

نکات اجرایی سقف یوبوت که حتما می‌بایست در هنگام اجرای سقف درنظر گرفته شود شامل موارد زیر است:

مهم ترین نکات اجرایی سقف یوبوت به شرح زیر می باشد:

  • دراجرای سقف یوبوت ، قالب بندی باید با در نظر گرفتن مقداری خیز منفی مجاز انجام شود.
  • بستن آرماتورها باید به گونه انجام شود که حتما مابین دو قالب یک میلگرد قرار گیرد.
  • چیدن قالب ها مطابق با نقشه های اجرایی شده از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • قالب های مورد استفاده دراجرای سقف یوبوت معمولا تا 120 کیلوگرم قابلیت تحمل بار دارند. بنابراین باید از اعمال بارهای بیشتر از این مقدار پرهیز نمود.
  • زمان قالب برداری باید با توجه به ضوابط آیین نامه ای و با در نظر گرفتن درجه حرارت هوا تعیین گردد.

مجری سقف یوبوت

شرکت مهندسی سازند یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه خدمات طراحی، اجرا و تامین یوبوت در ایران است. نمایندگی‌های این شرکت در شهرهای مختلف ایران آمادگی همکاری جهت پشتیبانی پروژه­های کارفرمایان محترم را دارد. برای دریافت خدمات و بهر‌مندی از مشاوره با کارشناسان ما و با شماره تلفن 09135355046 تماس حاصل بفرمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط قیمت یوبوت، قیمت اجرای سقف یوبوت و سایر اطلاعات فنی مورد نیاز با کارشناسان فنی گروه مهندسی سازند تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *