مقالات

سقف وافل دوطرفه (طراحی + اجرا + خرید قالب وافل)

  • سقف وافل دوطرفه چیست؟
  • ویژگی‌های سقف وافل دوطرفه چیست؟
  • ماکزیمم دهانه در سقف وافل دوطرفه چقدر است؟
  • نحوه طراحی سقف وافل چگونه است؟
  • اجرای سقف وافل دوطرفه چگونه است؟
  • نحوه خرید قالب وافل دوطرفه چگونه است؟
  • مشخصات فنی قالب‌های وافل دوطرفه چیست؟

سقف‌ وافل دوطرفه یکی از انواع دال‌های بتنی دوطرفه مشبک می‌باشد که باربری سیستم سقف به صورت دوطرفه عمل می‌کند. در سقف‌های وافل بسته به ابعاد قالب‌های وافل مورد استفاده و فاصله تیرچه‌ها به دو نوع دال وافل یکطرفه و دوطرفه تقسیم می شود. مکانیزم سقف‌های وافل دوطرفه این امکان را به وجود آورده است تا بتوان در ساخت بناهای مختلف با شرایط معماری خاص نیز به استفاده از آن ها پرداخت. شاید می‌توان گفت سقف وافل دوطرفه جزء معدود سقف‌هایی می‌باشد که در نقاط مختلف جهان با ویژگی‌های بی‌نظیر خود موردتوجه فعالان صنعت ساختمان‌سازی قرار گرفته‌است.

استفاده از سقف‌های وافل در پروژه‌های ساختمانی مزایای اقتصادی و اجرایی را نیز به دنبال خواهد داشت. لذا باعث شده است تا سازندگان در بسیاری از مواقع برای ساخت بناها سقف‌های وافل را انتخاب کنند و به‌عنوان بهترین گزینه به آن‌ها روی آورند. هرچند شرایط هر پروژه‌ای برای انتخاب سیستم مناسب سقف بسته به شرایط خاص آن دارد ولی سقف وافل دوطرفه سازگاری بسیاری خوبی با اکثر حالات ممکن دارد. لذا برای اجرای یک ساختمان یکی از گزینه‌های در دسترس با شرایط مناسب قطعا سقف وافل دوطرفه خواهد بود.

قالب وافل دو طرفه

سقف وافل دو طرفه در واقع نوعی دال مجوف/مشبک با مقطع T شکل است و مشابه به تیرچه بلوک است با این تفاوت که سیستم انتقال بار این سقف‌ها دوطرفه عمل می‌کند. همچنین تیرچه‌های سقف وافل به صورت درجا اجرا می‌شود و پیش ساخته نیست. این سقف‌ها با استفاده از قالب‌های وافل پلاستیکی مربعی شکل (قالب قابلمه‌ای) ساخته می‌شوند. قالب‌های وافل پلاستیکی جزء اصلی‌ترین ابزارهای پیاده‌سازی سقف‌های وافل به شمار می‌روند که ساخت این سقف‌ها را به طرز قابل‌توجهی تسریع خواهند کرد و کیفیت اجرای پروژه را تا حد زیادی افزایش خواهند داد.

استفاده از قالب‌های وافل برای ساخت این نوع سقف‌ها بسیار ساده بوده تا جایی که می‌توان در مدت‌زمانی کمتر از یک روز به آموزش کارگران برای ساخت این نوع سقف‌ها پرداخت. سادگی در ساخت، یکی از اصلی‌ترین دلایل انتخاب سقف های وافل دو طرفه، در پروژه‌های ساختمانی مختلف می‌باشد. این ویژگی باعث شده تا سقف وافل در همه شهرها امکان اجرا با نیروهای بومی هر شهر داشته باشد.

شرکت مهندسی سازند نیز در جهت تامین قالب‌های وافل مورد نیاز پروژه‌ها، با همکاری شرکت مهندسی گنبدفیروزه اقدام به تولید قالب‌های وافل نموده است. جهت کسب اطلاع از شرایط خرید و استعلام قیمت با کارشناسان ما تماس بگیرید. جهت دانلود آخرین لیست قیمت قالب‌های وافل به صفحه لیست قیمت محصولات سازند مراجعه نمایید.

اجرای سقف وافل دو طرفه

عمدتاً مراحل اجرای سقف وافل دو طرفه در پروژه‌های مختلف یکسان می‌باشد. در تمامی پروژه‌ها پیمانکاران با استفاده از ابزارهای رایج سقف های تیرچه بلوک به زیرسازی سقف می‌پردازند. زیرسازی را می‌توان با استفاده از اسکافلد، جک‌ها و ابزارهای مشابه انجام داد به‌طوری‌که مراحل بعد به‌خوبی قابل‌اجرا باشند.

برای زیرسازی سقف وافل دو طرفه و انتخاب ابزار مناسب، مهم‌ترین موردی که باید به آن توجه داشت ارتفاع سقف ها خواهد بود. معمولاً در سقف‌های مرتفع از داربست و یا اسکافلد استفاده خواهد شد اما در سقف‌هایی که از ارتفاع کمتری (تا 3 متر) برخوردارند بهتر است از جک استفاده شود.

همچنین برای زیرسازی قالب‌های وافل دوطرفه می‌توان از تجهیزات مختلف از جمله قوطی، لوله و یا چوب چهارتراش استفاده کرده و پیمانکار با محدودیتی از این بابت روبه رو نمی‌باشد.

پس از اجرای زیرسازی، کافی است تا کارگران به قراردادن قالب‌ها در محل مناسب بپردازند. نقاطی که قالب‌های وافل در آن قرار می‌گیرند باید به‌صورت دقیق در نقشه‌های اجرایی مشخص شوند.

باتوجه‌به نقشه‌های اجرایی ممکن است در برخی از نقاط سقف، نیاز به استفاده از قالب‌های وافل نباشد. در این نقاط می‌توان بدون استفاده از قالب‌ها به بتن‌ریزی پرداخت. عدم استفاده از قالب‌ها در نواحی خاص از جمله پیرامون ستون ها و دیوارهای برشی، باعث می‌شود تا قسمت‌هایی از سقف تو پر بوده و باعث افزایش استحکام سازه شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد اجرای سقف وافل پیشنهاد می‌شود مقاله نحوه اجرای سقف وافل را در همین سایت مطالعه نمایید.

طراحی سقف وافل دو طرفه

طراحی سقف وافل دوطرفه نیز همانند بسیاری از سقف‌ها در نرم افزار‌های معمول در عمران از جمله Safe و  Etabe انجام می‌شود. از ویژگی‌های این نرم‌افزار می‌توان به تجربه کاربری مناسب و ابزارهای گوناگون برای طراحی سقف‌های وافل اشاره نمود.

استفاده از نرم‌افزار تنها یکی از مواردی خواهد بود که برای طراحی سقف وافل دو طرفه باید به آن توجه شود. اما علاوه بر این مهندسان به ضوابطی که در زمینه طراحی سقف وافل وجود دارد نیز توجه ویژه‌ای خواهند داشت تا اصول مهندسی در اجرا و پیاده‌سازی پروژه رعایت شود.

در سیستم اسکلت بتنی، دال مشبک باید ضوابط آیین­نامه­های IBC 2012 و ACI 318-08 را به همراه ضوابط مربوط به سازمان­ها و نهادهای محلی را ارضا نماید. فرآیند طراحی که در سیستم وافل استفاده می­شود برگرفته از آیین­نامهACI318-08  می­باشد. تمامی روابط مورد استفاده نیز با توجه به مشخصات قالب وافل تطبیق داده شده است. به این ترتیب نتایج نهایی به دست آمده برای دال بتنی مشبک را می­توان با نتایج دال توپر مقایسه کرد.

همانطور که بیان شد، یکی از ویژگی‌های سقف وافل طراحی سقف با دهانه‌های بلند است. ماکزیمم دهانه بلند در سقف وافل بستگی به سایز قالب‌های وافل و امکان استفاده از تیر با ابعاد مختلف دارد. ولی به طور معمول دهانه‌های 10 تا 12 بیشترین استفاده را در طراحی سقف وافل با ضخامت سقف 35 سانتیمتر و استفاده از قالب وافل 80 در 80 در 28 سانتیمتر دارد. هرچند امکان طراحی دهانه بلند با استفاده از قالب‌های وافل سایز 90 در 90 با ارتفاع 33 و 40 سانتیمتر تا دهانه 18 تا 20 متر نیز فراهم شده است.

فرآیند طراحی دال بتنی مشبک (سقف وافل) شامل انتخاب ضخامت لازم برای دال و ارائه ظرفیت برشی و خمشی لازم و در نهایت کنترل خیز است. میزان خیز واقعی نیز مشابه دال بتنی توپُر است، با این تفاوت که از لنگر اینرسی مقطع بتنی مشبک در فرمول­ها استفاده می­شود. در دال­های وافل (مشبک) به دلیل وجود تیرهای متعامد T شکل، طراحی سقف براساس طراحی تیر T شکل انجام می­شود. البته سهم بارگیری تیرچه‌­های سقف وافل و اثر سختی متعامد باید با توجه به تئوری­‌های صفحه پوسته و با درنظرگیری عملکرد دو جهته دال تعیین شود.

جهت کسب اطلاعات دقیق پیرامون نحوه طراحی و محاسبات سقف وافل دوطرفه پیشنهاد می‌شود مقاله طراحی سقف وافل در همین سایت را مطالعه نمایید.

مشخصات فنی قالب وافل‌ دو طرفه

قالب‌های وافل دو طرفه در انواع مختلفی ساخته می‌شوند که هرکدام از آن ها ویژگی‌های خاصی دارند. مهم‌ترین نکته در انتخاب قالب وافل همخوانی سایز قالب با نقشه ارائه شده توسط محاسب سازه است. مشخصات فنی قالب وافل جهت کنترل شامل ابعاد تیرچه در قسمت پاشنه تیرچه وافل و قسمت فوقانی تیرچه وافل و همچنین ابعاد قالب وافل است. لازم به ذکر است ابعاد قالب وافل به صورت آکس در آکس تیرچه نامگذاری می‌شود. در تصویر زیر یک نمونه از مشخصات فنی ارائه شده در نقشه‌های سازه سقف وافل ارائه شده است.

خارج از مشخصات فنی هرکدام از قالب‌ها، باید به این نکته توجه شود که در حال حاضر قالب‌های وافل دو طرفه در دو نوع قفل‌دار و بدون قفل ساخته می‌شوند که پیمانکاران می‌توانند باتوجه‌به نیازمندی‌های پروژه به انتخاب آن بپردازند. برای آشنایی هرچه بیشتر با قالب های وافل دوطرفه پیشنهاد می شود مقاله قالب وافل قفل دار را از همین سایت مطالعه کنید.

در جدول زیر مشخصات فنی قالب‌های وافل دوطرفه شرکت مهندسی سازند/گنبدفیروزه ارائه شده است.

قیمت سقف وافل دو طرفه

قیمت سقف وافل دوطرفه بستگی به پارامترهای مختلفی از جمله مصالح مصرفی و همچنین دستمزد اجرای آن دارد. هزینه دستمزد اجرای سقف های وافل ارتباط مستقیمی با زیربنای پروزه و ارتفاع سقف‌ها خواهد داشت. در واقع با افزایش ارتفاع سقف‌ها هزینه اجرا نیز افزایش پیدا می کند. یکی دیگر از پارامترهای موثر در قیمت سقف وافل، اجاره و یا خرید قالب وافل است. باتوجه‌به این که در بعضی از موارد می‌توان به‌جای خرید قالب، به اجاره آن پرداخت پیمانکاران می‌توانند با هزینه پایین‌تر شاهد اجرای سقف‌های وافل باشند.

در جدول زیر قیمت دستمزد اجرای سقف وافل دوطرفه در شهرهای مختلف ایران (تابستان 1402) ارائه شده است.

قیمت دستمزد اجرای سقف وافل
منطقه
دسمتزد اجرای سقف وافل (ریال)
شمال ایران (مازندران، گلستان، گیلان و …)
5.000.000-6.000.000
مناطق مرکزی ایران (تهران، اصفهان و …)
5.000.000-6.000.000
شمال غرب ایران (تبریز و اردبیل و …)
4.500.000-5.000.000
جنوب ایران (بوشهر، بندرعباس و …)
4.500.000-5.500.000
شمال شرق ایران (مشهد و …)
6.000.000-7.000.000
جنوب غرب ایران (اهواز، آبادان و …)
6.000.000-7.500.000
جنوب شرق ایران (زاهدان، چابهار و …)
4.500.000-5.500.000

درصورتی‌که به علت نیازمندی‌های خاص پروژه، نیاز به خرید قالب‌های وافل دو طرفه باشد باید علاوه بر محاسبه هزینه بتن، نیروی انسانی و ملزومات مختلف به محاسبه هزینه قالب‌ها نیز پرداخت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در پارامترهای موثر بر قیمت اجرای سقف وافل، مقاله دستمزد اجرای سقف وافل از همین سایت را مطالعه نمایید.

محصولات وافل دو طرفه شرکت مهندسی سازند

محصولات وافل دوطرفه شرکت مهندسی سازند با همکاری شرکت گنبد فیروزه و با استفاده از استانداردها و ضوابط موجود در صنعت ساختمان‌سازی ساخته می‌شوند به همین دلیل پیمانکاران می‌توانند از این موضوع اطمینان یابند که تمامی قالب‌های وافل این شرکت دارای عمر مفید قابل قبول برای ‌استفاده در پروژه‌های مختلف خواهد بود. باتوجه‌به این که شرکت مهندسی سازند خود مجری بسیاری از پروژه‌های ساخت و پیاده‌سازی سقف های وافل بوده است به‌صورت مستقیم از نیازمندهای فعالان این صنعت مطلع بوده و همواره تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا بهترین محصولات را به دست مشتریان در نقاط مختلف کشور برساند.

شرکت مهندسی سازند با همراهی شرکت گنبد فیروزه در حال حاضر به تولید انواع قالب‌های وافل دو طرفه با اندازه‌ها و ویژگی‌های مختلف می‌پردازد. به‌طوری‌که تقریباً تمامی نیازهای مشتریان در زمینه تجهیزات موردنیاز برای اجرای سقف های وافل دو طرفه را پاسخ‌گو می‌باشد.

خرید قالب وافل دو طرفه

برای خرید قالب‌های وافل دو طرفه و اطلاع دقیق از قیمت‌های به روز موجود می‌توانید با کارشناسان شرکت سازند تماس حاصل فرمایید. کارشناسان فروش سازند تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا به ارائه راهنمایی‌ها و مشاوره‌های لازم در زمینه انتخاب قالب‌های موردنیاز برای اجرای پروژه‌های ساختمانی بپردازند.

برای خرید قالب‌های وافل دوطرفه ابتدا کافی است با ما تماس بگیرید تا با توجه به مشخصات فنی نقشه‌های سازه خود، بهترین پیشنهاد جهت خرید قالب وافل با سایز و ویژگی‌های مناسب به شما ارائه شود. همچنین جهت بررسی هرچه دقیق‌تر ویژگی‌های قالب وافل تولیدی شرکت مهندسی سازند/گنبدفیروزه امکان ارسال نمونه به سراسر کشور فراهم می‌باشد.

پس انتخاب نوع قاب مورد نیاز و تایید آن توسط شما و همچنین اعلام زمانبندی ارسال بار، با ارسال پیش فاکتور و انجام واریزی خرید شما ثبت شده و طبق برنامه قالب‌های وافل بارگیری و برای شما ارسال می‌گردد.

لازم به ذکر است فروش قالب وافل به صورت نقد و اقساط توسط شرکت مهندسی سازند انجام می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون آخرین شرایط خرید و فروش قالب وافل با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *